Etiketter

söndag 10 april 2016

Prao v.14 - Waynes coffee (4/4-8/4)

På måndagen började vi (jag och tilde) med att komma dit klockan 9 på morgonen och hälsa på en av de anställda. Som visade oss till deras omklädningsrum där vi fick byta om och ta på oss en svart tröja och ett förkläde. Sedan visade hon oss till deras förberedningsrum när vi hälsade på en till anställd. Hon visade oss hur vi skulle börja med att hälla upp två olika såser i små burkar som dem sen ska ha för att servera med maten. Sedan fick vi förbereda surdegs toast, vilket var typ det roligaste under hela veckan, alltså när vi fick förbereda maten. Man började med att lägga på Piladelphia ost som var blandad med dijon senap, sen la man ost och skinka, en till brödskiva ovanpå och sedan plastade vi in dem. Vi fick även riva parmesan ost som dem sen skulle ha till mackor, vi fick ställa fram dricker i montern, skura och sopa i förberedningen. Det är mycket att vi ska springa fram och tillbaka med olika saker, eller att vi ska springa med skräp till soprummet osv. Det som blir under dagen är att det blir ganska mycket dö tid när det inte är kunder vilket är ganska tråkigt för då har man ingenting att göra men annars är det kul och jag fick ett bra första intryck av de anställda. Sedan slutade vi dagen klockan 3 vilket vi gjorde alla dagar.

Tisdag började vi samma tid klockan 9, vi gick och bytte om och började dagen på exakt samma sätt som igår, vi fick börja med att hälla upp sås i små burkar, även sylt och Piladelphia ost. Vi fick även idag förbereda surdegs toast. Vi har fått städa mycket idag vilket kanske var mindre kul men det är sånt man måste göra. Vi fick bland annat torka ut kylskåp i förberedningsrummet, torka brickställen, torka av alla borden med mera. Den största städ uppgiften idag var att vi skulle städa deras omklädningsrum med toalett. Jag måste säga att jag tyckte det var ganska ofräscht där inne men samtidigt bra att vara i situationer där det inte alltid är kliniskt rent. Vi började med at vika ihop alla kläder som de anställda har på sig. Alla delar på tröjor och förkläden som chefen/en av våra handledare sen tvättar. Sen damm torkade vi, sopade och sist skurade vi golvet. Det som var väldigt positivt idag var att vi fick 3 glas med gratis iste.

Onsdagen började vi som vanligt klockan 9, gick och bytte om sedan hällde vi nötter i små burkar. Efter det fick vi slå in kakor i cellofan papper. Vilket var ganska enkelt, typ som att slå in ett paket. Sedan skurade vi halva deras café eftersom de hade möte på den andra halvan. Sedan har vi gjort typ ungefär samma saker som igår, förberett surdegs toast, små städat, fyllt på dricker i montern med mera. Idag var det ganska mycket dö tid.

På torsdagen var inte hon som delat ut mest uppgifter till oss där, så dem andra hade lite svårare att komma på vad vi skulle göra med det gick bra ändå. Vi fick börja dagen med att fylla på dricker, sedan gick vi och gjorde surdegs toast. Men idag var det lite roligare för vi fick vara mer vid kassan, alltså inte att vi tog betalt, men vi fick hälla upp svart kaffe och servera gästerna, vi fick även hjälpa vår handledare med espresso maskinen eftersom hon har lite svårt att använda armarna på grund av att hon har opererat sig, vilket är en anledning till varför hon inte har varit med oss under hela prao veckan utan bara varit där vid vissa tillfällen. Sedan fick vi fortsätta att städa, torka bort, hjälpa till i disken med mera. Det är svårt att skriva vad man gjort varje dag eftersom vi gör mycket samma saker.

Fredag var den sista dagen där vi började med att skura golvet på den andra delen av caféet. Sedan fick vi förbereda mycket inför helgen, hacka tomater, hälla upp sallad, göra surdegs toast, idag fick vi även göra bagels, focaccia och vegetariska focaccia. Vilket var kul att få göra något nytt. Vi har även idag fått servera kaffe till gästerna och olika fika. Sedan har vi gjort samma saker som alla andra dagar, disken, sopor, städat. Det mest positiva under dagen var att vi fick ta vad för fika vi ville för det bra jobb vi gjort under veckan.

När jag skrivit att vi haft mycket dötid så har inte dem anställda haft det, vilket har gjort att dem inte har varit lediga en minut. Som har gjort att jag inte haft en chans att intervjua någon av de anställda. Men jag ska försöka fixa ändå så jag får en intervju och svar på mina frågor.

/Klara  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar